Zaposlitveni cirkus: kako razumeti sodelavca

Ko GPS pokaže kje si, se je veliko lažje premakniti v želeno smer. Mnogi stremijo k osebnim užitkom in doseženim ciljem. Nekateri se o tem samo pogovarjajo in nekateri drugi jih tudi uresničijo.

Kaj se zgodi ko izgubiš fokus in pozabiš kam potuješ? Znajdeš se v cirkusu, ki se marsikdaj razširi tudi v poslovno življenje.

V sklopu treh srečanj, boš spoznal/a svoje ključne kvalitete, ki ti bodo pomagale rasti, z namenom da dosežeš harmonične odnose tako v osebnem življenju kot na delovnem mestu, kjer si boš lahko s pomočjo prejetih orodij izboril/a tudi možnost napredovanja na pozicijo, ki ti bolj ustreza oz. si jo želiš.

Vsaka delavnica je samostojna enota, skupaj pa sestavljajo povezano znanje, ki ti bo celovito izboljšala način, kako sklepaš nova poznanstva ter zaposlitveno izkušnjo. Zato se nam lahko pridružiš na eni delavnici, dveh ali pa vseh treh, vsakič boš dobil/a paket znanja, s katerim boš lahko naredil/a tisti pravi korak v prihodnost.

FOKUS

14. avgust 2018 – Tehnološki park, Ljubljana

Si kdaj pomislil kako pomemben in vreden si, za življenje sedaj in na tem prostoru?

Vsak dan se soočaš s cilji, na zavestni in podzavestni ravni. Tudi to da gremo po službi na pivo, je cilj. Ni pa nujno da je ta cilj tudi dosežen.

Podobno gre pri ciljih podjetja. Vsako podjetje je vredno obstoja, kadar so notri ljudje (zaposleni). Kadar moči premikov in doseganja ciljev torej ljudi ni notri, je podjetje “hiša strahov”. Pomembno je ugotoviti ali slišati, kam potuješ, tako kot posameznik, kot podjetje, kakšne produkte in energijo ustvarjaš ter kako vplivajo na svet okoli tebe.

Potem lahko definiraš korake, ki bodo tlakovali pot, ki bo to idejo tudi udejanjila v življenje. Vendar je ključni moment, da se naučiš in spoznaš, kako na tej poti svojega poslovnega in zasebnega življenja lahko tudi uživaš. Ko ugotoviš, kje se nahajaš v svojem življenju in kako si do sem prišel je tvoja osebna analiza opravljena. Toda ni tako enostavno določiti cilje in se sprehoditi v naslednjih 20 let življenja

Zato bomo na delavnici Fokus poiskali odgovore na vprašanja, ki bodo spremenila življenje posameznika, po njegovem načrtu:

 1. Kaj že imaš?
 2. Kaj bi še potreboval?
 3. Kdo ima to specifično znanje, ki ga potrebuješ?
 4. Kaj se še moraš naučiti, da bi z užitkom dosegel željeno?
 5. Moj spisek ljudi, ki jih poznam ter lista vzornikov?
 6. Katera izmed mnogih poti je zate osebno moralno, etično ustrezna ter kaj boš še moral storiti, da boš na njej užival?
 7. Če bi zadel na lotu, kaj bi storil, kateri plan bi izvedel?

CIRKUS

21. avgust 2018– Tehnološki park, Ljubljana

Zelo dobro poznamo svojo preteklost, ki je povezana z našim obnašanjem in le-to za sabo pusti določene posledice. Sklenjeni krog občutkov, obnašanj in pomislekov se neprestano vrti v tvojem telesu – Cirkus, kar pušča določene posledice v okolici.

Seveda, nekaj kar te je pripeljalo v situacijo, ki ti ni všeč, nas bo težko po isti poti pripeljalo tudi ven. Toda nemogoče je narediti načrt prihodnjih korakov, brez da bi upoštevali izkušnje vseh področij – preteklost, obnašanje, posledice. Ti in tvoja prepričanja, vplivajo na druge in skupaj tvorite prihodnost.

Tako je tudi znotraj podjetja potrebno razumeti komunikacijo v podjetjih, da obstajajo ON/ONA, TI/JAZ, MI/ONI. Kadar pomisliš nase in na svoje obnašanje, ki je pustilo posledice, ne moreš mimo, da tudi drugi okoli tebe (npr. tvoj šef) počnejo nekaj, kar ima pozitivne in negativne posledice nate in na tvoje življenje.

Na delavnici boš izvedel ter preizkusil načine, kako odnose lahko: vzdržuješ, pospešuješ ali oviraš.Osrednje dejstvo, ki je vedno prisotno med sistemom, vodenjem, orodji, procesi in rezultati, je kultura. Uf, kaj pa sploh vem o tem?

Kako se tvoja energija ali navdušenje odraža v delu in rezultatih? Kakšna je tvoja trenutna izvedba?

A) Slaba
B) Vzdržna
C) Pospešena

KBI – key behavioural indicators

28. avgust 2018 – Tehnološki park, Ljubljana

Ko se naučiš izmeriti aktivnosti, ki ustvarjajo trenutno stanje in spoznaš aktivnosti, ki lahko izboljšajo trenutne uspehe, ter hkrati izrinejo “kradljivce« energije” iz tvojega sveta, je življenje skoraj popolno.

Če ne uspeš prepoznati situacij in obnašanj, ki so povod za določene pozitivne ali negativne aktivnosti, je pravi čas, da se tega naučiš.

Tvoje obnašanje je povezano z vrednotami in osredotočenjem na rezultat. V primerjavi med svojim obnašanjem in pričakovanji ali zahtevami svojega dela, lahko delimo tri segmente – slabo, kontrolirano, odlično.

Zato bomo na delavnici uredili naslednje:

 1. Raziskava izzivov in rešitev
 2. Zavedanje, kaj je potrebno narediti in korake k dokončanju
 3. Vprašaj – skozi vprašanja ugotovi kje je težava
 4. Nadgraditi sposobnosti, da znaš najti “pravi” problem ali dejansko bolečino
 5. Pridobiti voljo do preizkušanja novih rešitev
 6. Zapisati mejnike, ki nas vodijo do logične rešitve

ZDRAVO, SEM ROBERT IN BOM DANES TVOJ MENTOR

Robert Andolšek

Robert Andolšek, head coach, se več kot 25 let ukvarja s prodajo v zasebnih, majhnih in srednje velikih podjetjih. V tem času je ustanovil in pripeljal do dobičkonosnih rezultatov svojih 6 podjetij. S svojim svetovanjem pomaga v najrazličnejših podjetjih v Sloveniji, predvsem na področju B2B prodaje, notranji in zunanji komunikaciji ter v procesih od predstavitve do zaključka prodaje in posledično vzpostavitve trajnostnih ponovitev.

 

 

Datumi delavnic in prijava

Možna je prijava na posamezne delavnice, dveh ali na sklop vseh treh delavnice. Vsaka delavnica je zaključena celota.

Kdaj?

 1. FOKUS – 14.08.2018
 2. CIRKUS – 21.08.2018
 3. KBI – 28.08.2018

Kje?

Vse delavnice bodo potekale v Tehnološkem parku, Ljubljana.

Cena?

Posamezne delavnica – 200 € / osebo

Sklop 2 delavnic – 350 € / osebo

Sklop 3 delavnic – 500€ / osebo

 

Ugodnosti!

Brezposelni in študentje – Popust 50 %

V primeru, da si zaposlen/a si do 70 % kupnine lahko povrneš!

Trenutno poteka državni razpis “Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih”, kjer je možno 70% povračila vrednosti delavnic. Za povračilo je potrebno izpolniti prijavni obrazec, ki ga najdeš tukaj.

Več informacij o razpisu najdeš tukaj.

V kolikor potrebuješ pomoč pri izpolnjevanju prijavnega obrazca, ali imaš vprašanje me lahko tudi pokličeš na 040 474 502 ali pišeš na robert@robertandolsek.com in z veseljem ti bom pomagal!