SLO
ENG

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Spletno prodajo robertandolsek.com izvaja Inštitut RAC, Stegne 7, 1000 Ljubljana, robert@robertandolsek.com. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 8143706000 5171555000, ID za DDV SI 86068725.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini robertandolsek.com varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV. Kupnina se zaračuna v enem obroku.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete po plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli v predvidoma treh delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila. V primeru digitalnega produkta je čas dobave takojšen.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop z nedvoumno izjavo v 14 dneh od prejema blaga na naslov robert@robertandolsek.com oz. nas obvestite na naslov Inštitut RAC, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Sporočilo o odstopu od pogodbe je pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka. Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe, pri čemer sami krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe vam bo Inštitut RAC v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili, vrnil vsa prejeta plačila. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Inštitut RAC, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Inštitut RAC lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Pri nakupu zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat, enako velja za nakup časopisov, periodičnega tiska ali revij. V primeru odstopa od nakupa artikla, ob katerem je bil možen nakup veznega artikla po ugodni nižji ceni, pa kupec veznega artikla ni vrnil v zakonskem roku oziroma ga ni vrnili v stanju, v kakršnem ga je prejel, je Inštitut RAC upravičen vezni artikel zaračunati po polni prodajni ceni.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov

Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri Inštitutu RAC, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe.

Inštitut RAC sprejema reklamacije na telefonu +386 40 474 502, ali na elektronski naslov robert@robertandolsek.com in jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

Inštitut RAC ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena v Službi oskrbe kupcev Inštituta RAC, Stegne 7, 1000 Ljubljana, in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.

S klikom na gumb »REGISTRIRAJ ME« dovoljujete, da Inštitut RAC z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavijo, vzdržujejo in upravljajo z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje, ter posredujejo te podatke za te namene druga drugi. Vse navedene družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tokom dneva), če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb za oddajo naročila v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. S klikom na gumb za oddajo naročila ste sklenili prodajno pogodbo z Inštitutom RAC, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostava blaga in plačilo celotne kupnine. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: robert@robertandolsek.com. S klikom na gumb za oddajo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.